Home » 2018 » March » 30 » Владимир Уручев посети ПГСАГ "Проф. арх. Стефан Стефанов“ в Монтана
04:34
Владимир Уручев посети ПГСАГ "Проф. арх. Стефан Стефанов“ в Монтана

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев, взе участие в среща по покана на ПГСАГ "Проф. арх. Стефан Стефанов“ в град Монтана, която е част от голямото семейство на училища посланици на Европейския парламент.
Програмата за училища посланици на ЕП е най-мащабната платформа по рода си, която се стреми да насърчава информираността относно Европа и европейската парламентарна демокрация сред младите граждани в целия ЕС, като им предоставя активни знания за Европейския съюз и по-специално за Европейския парламент.

„Радвам се, че има толкова активни млади хора в България“ с тези думи Евродепутатът Владимир Уручев  започна срещата  с младшите посланици на Европейския парламент.
Той говори по актуалната тема за Българското председателство на съвета на ЕС. „По време на председателството България трябва да обедини всички държави членки на ЕС и го прави по много успешен начин. Освен законодателната част, ние успяхме да изкараме и други проблеми, над които се замисли цяла Европа. А именно, европейската перспектива на страните от Западните Балкани. До края на европредседателството ни, ще има резултати за присъединяването на Балкански страни към ЕС, а до края на 2025г, част от тези държави ще са членки“  каза Евродепутатът Владимир Уручев.

„Важно част от европредседателството ни е възможността да направим много събития, за да представим България, нашите исторически ценности и нашата култура “добави инж. Владимир Уручев.

Тема на срещата беше и Европейския парламент и неговите функции, като част от трите основни институции на ЕС. „Начина на работа в ЕС е търсенето на компромиси“ каза Евродепутатът Владимир Уручев.

„Обръщам се към вас, вие сте млади, учете се, показвайте и се дръжте като горди българи. Поздравявам ви, че сте ангажирани с европейските въпроси, респективно с бъдещето на България“ добави Евродепутатът Владимир Уручев.

 

 

Views: 277 | Added by: jm_69 | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]