Home » 2015 » Октомври » 4 » Time to move ПГСАГ
06:07
Time to move ПГСАГ

На 1 октомври 2015 г., ученици от ПГСАГ „Проф. арх. Стефан Стефанов“ Монтана се включиха в кампанията  “Time to Move” на ЕВРОДЕСК България.

Целта на Евродеск е напълно безплатно да разпространява европейска информация и консултации до широк кръг млади хора, младежки работници и младежки организации.

Темата, в която участие взеха ученици от 10, 11 и 12 клас, спец.  „Недвижими имоти“ бе  „Обединена Европа – вчера, днес, утре и по-нататък”. 

Чрез участието си в обучението учениците разбраха нелекия и продължителен път за присъединяване на страна към ЕС и различните му етапи на осъществяване. Те се запознаха и със стратегията на добросъседство, като осмислиха основната цел на ЕС – обединение на народите на Европа и изграждане на добросъседски отношения.

Целта на обучението е подчинена на основната цел на Евродеск да бъдат информирани младите хора за  възможностите за международна мобилност.

Дейностите бяха насочени към изясняване на различния статус на страните в Европа съобразно отношенията с ЕС, разясняване на Европейската политика на съседство и естествено Time to Move.

Views: 888 | Added by: jm_69 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]