Home » 2015 » Април » 18 » Равносметка на конкурса
15:07
Равносметка на конкурса

Петя Христова от Берковица е победител в регионалния конкурс на тема “Архитектурните шедьоври през моя поглед”. Той е посветен на  55-годишнината от създаването на професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия “Проф. арх. Стефан Стефанов” – Монтана. Петнадесетгодишното момиче участва със снимка на църквата "Свети Николай Чудотворец" в родния си град. Добрата композиция и сполучливо избраната гледна точка донесоха на Петя първото място. Освен грамота тя ще получи и предметна награда - таблет от организаторите.

Невелина Петкова от Пето СОУ „Христо Ботев“ – Монтана, е класирана на второ място в конкурса, който се провежда под патронажа на г-жа Трайка Трайкова – началник на РИО - Монтана. За акварелният си пейзаж от центъра на Монтана Нивелина ще получи MP3 плейър. Картината й е издържана в композиционен план, спазени са пропорциите на сградите, сполучливо е уловена преспективата. Заслуга за това има обучението й в класа по рисуване на Петър Григоров от ОШИ “Добри Христов”.

Третата награда ще отпътува за Габровница. Седмокласникът Исус Атанасов от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ е изобразил Паметника на връх Шипка, използвайки нетрадиционна техника – цветен пясък. Той ще получи USB памет.

Жури с председател д-р  Любомир Мечков – изкуствовед, главен уредник в ХГ “Кирил Петров”, определи победителите. Заедно с него детските творби оценяваха Малена Иванова  - художник, арх. Галина Лазарова  - учител теоретично обучение, инж. Людмила Григорова  - помощник-директор по учебно–производствената дейност, и ландшафтен арх. Веселина Заркова -  учител теоретично обучение в строителната гимназия.

Сред изпратените детски творби преобладават пейзажи с Айфеловата кула.  Наградите на победителите ще бъдат връчени на патронния празник на гимназията на 29-ти април.

Views: 675 | Added by: jm_69 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]