Home » 2012 » Септември » 16 » Приветствие по случай 17.ІХ.2012 г
17:54
Приветствие по случай 17.ІХ.2012 г
Уважаеми гости, ученици, колеги и родители,

Всяка учебна година в първия учебен ден изпитваме тръпката и вълнението от мисълта за ново начало, и надежда, че този път ще успеем да реализираме мечтите и въжделенията си . Това усещане е закодирано в националния ни ген, и то е наша, българска гордост.
Традицията е белег на национална идентичност. Началото на учебната година е един от знаците на българската традиция. Всяка есен отново, и отново училищните врати си отварят ритуално, за да посрещнат младостта на България, нейните учители, и всички, които изпращат с благопожелания своите деца и внуци.
Скъпи ученици, добре дошли в нашето училище. Добре дошли на онези от Вас, които свързват училището с взаимно доверие и дадена дума. Добре дошли и на нашите нови ученици, с които ни предстои да извървим най-трудния етап от избрания път – първата учебна година!
Мили млади хора, Вярвайте че ще се справим успешно, защото Вие заедно с родителите си вече имате първия залог за това с избора си – да поверите своето бъдеще на Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия.
Уважаеми Колеги,
От титаните на Българското възраждане знаем, че идентичността не се постига пасивно, в застиналите форми на наследеното, а в живите импулси на творчество и претворяване, в духовната активност на личността. Това мотивира промените в системата на българското образование, както и необходимостта днес, по-вече от всякога, достиженията на отделните националности да бъдат споделяни, за един по –добър и по подреден свят.
Пожелавам Ви да сте живи и здрави, да запазите идеализма на духа и силата на творческото общуване, които ще Ви превърнат в успешни посредници между знанието и успеха на нашите ученици.
Честит празник на всички родители! Доверете се на своите деца и им помагайте! Уверявам Ви, че само с обединените усилия - Ваши и на училището ще постигнем желаните резултати и ще прокараме пътя за реализиране на мечтите на младите хора!
Честита Нова учебна година!

Views: 960 | Added by: jm_69 | Rating: 0.0/0
Total comments: 1
0   Spam
1 Jonay   (22.10.2012 13:01)
Play inofrmatvie for me, Mr. internet writer.

Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]