Home » 2014 » May » 8 » Прикючване на четвърти проект
12:47
Прикючване на четвърти проект

ПГСАГ „Проф. арх. Стефан Стефанов” – Монтана успешно изпълни четвърти проект по Секторна програма „Леонардо да Винчи”, дейност Мобилност

На 19 април, след триседмична транснационална практика в Дрезден, Германия по проект №2013-1-BG1-LEO01-08924 „Дигитализацията – бъдещето на компютърните технологии”, Секторна програма „Леонардо да Винчи”, дейност „Мобилност”, се завърнаха крайните ползватели, участници в мобилността.

За пореден път ученици от професионалната гимназия получават такава възможност, да пребивават и работят в нова реална работна среда, да получат професионални умения и компетенции в областа на компютърните науки, съответстващи на изискванията на пазара на труда.

Участие в мобилността взеха 20 ученици от XI клас, специалност „Системно програмиране“. Те проведоха практика в областта на компютърните науки и PLC програмирането в условията на модерна и високотехнологична работна среда. Под ръководството на наставник от фирмата партньор, практикантите усъвършенстваха своите професионални умения и компетенции. Практиката се проведе на немски език, което значително повиши нивото на владеене на езика от всички ползватели.

Работната програма се осъществи основно на екипен принцип. Бяха сформирани 4 екипа, ръководени от своя наставник, като всеки екип разработи и индивидуален групов проект.

Партньорът по проекта WBS Training AG, организира и изпълни практическата програма на ползвателите, осигури възможност за практика в реална работна среда и развитие на професионалните умения на участниците за постигане на крайната цел на проекта. В края на мобилността WBS Training AG, оцени постигнатото от учениците, и издаде сертификати за продобитите знания и умения в периода на практиката. За успешното професионално развитие на младите специалисти съвместно с ПГСАГ – Монтана издаде и Europass мобилност.

„Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия.

Тази публикация [съобщение] отразява само личните виждания на нейния автор и от

Комисията не може да бъде търсена отговорност за използването на съдържащата се в нея

информация.”

 

Views: 1018 | Added by: jm_69 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]