Home » 2022 » March » 25 » Най-добър млад строител
16:42
Най-добър млад строител

ПГСАКН „Проф. арх. Стефан Стефанов“ гр. Монтана извоюва почетното второ място в отборното класиране на Регионален кръг на Национално състезание „Най-добър млад строител“, след оспорвана битка, с минимална разлика от домакините. Състезанието се проведе на 24 и 25 март 2022 г. в град Велико Търново. Участваха отбори от професионалните гимназии във Видин, Монтана, Враца и Велико Търново, чиито възпитаници демонстрираха теоретична подготовка, практически умения и компетентности за изпълнение на строителни дейности, придобити при обучението по професиите от направление „Строителство“. Регионалният кръг на състезанието е организирано от МОН, РУО, с подкрепата на фирмите „Кнауф“, „Мегахим“, „Хенкел“, „Винербергер“, „Камарата на строителите в България, „Камарата на инженерите по геодезия“.

Призовото първо място в дисциплина „Сухо строителство“ заеха възпитаниците на ПГСАКН - Йоана Тончева и Теодор Тодоров от XII клас. Мария Христова и Мартин Петров от XII клас се класираха на почетното второ място в дисциплина „Зидария“. Бронзови медалисти в дисциплините „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи“ и „Облицовки и настилки“ са Аница Спасова от X клас и Анна-Мария Маринова от XI клас. Всички участници са от специалност „Строителство и архитектура“.

ПГСАКН се класира в две състезателни дисциплини за национален кръг, който ще се проведе на 14,15 и 16 април 2022 г. в град Русе.

Това състезание е атрактивна извънкласна дейност, чрез която се изгражда интереса на учениците към професията, насърчава се развитието на творческите им способности, популяризират се добри практики, прилагането на нови технологии и строителни материали, обогатява се материално-техническата база на професионалните гимназии, увеличават се възможностите на учениците за реализация в строителните фирми.

ПГСАКН „Проф. арх. Стефан Стефанов“ се гордее с успехите на своите възпитаници и им пожелава успех на Националния кръг!

.

Views: 65 | Added by: jm_69 | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]