Home » 2022 » Април » 18 » Национална среща на ученическите съвети
13:06
Национална среща на ученическите съвети

Членове на ученическия съвет на ПГСАКН - Монтана взеха участие в национална среща на ученическите съвети

На 14 и 15 април 2022 г. Даян Дамянова от 8.в клас и Ивена-Никол Николова от 10.в клас, членове на ученическия съвет на ПГСАКН "Проф. арх. Стефан Стефанов" взеха участие в национална среща на ученическите съвети. Около 120 участници от цялата страна се събраха в град Пловдив, за да обсъдят детското и младежко участие в управлението на училищата. 

Срещата бе инициирана от асоциация "Голям брат, Голяма сестра - България".  Михаил Балабанов – изпълнителен директор на Център за развитие на човешките ресурси, Лилия Топалова – гл. експерт в Дирекция „Младежки политики” към Министерство на младежта и спорта и доц. Манол Манолов – съветник на министъра – средно образование към  Министерство на образованието и науката запознаха участниците с Европейски програми и национални политики за насърчаване на младежката активност.

Участниците споделиха добри практики и инициативи в ученическото самоуправление и дейностите на училищните ученически съвети. Постави се началото на Национален ученически парламент. Взе се решение за структурата и ръководните органи, определени бяха стратегическите задачи и се разгледаха възможностите за вътрешна и институционална комуникация.

Views: 37 | Added by: jm_69 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]