Home » 2018 » Ноември » 15 » Мобилност Erazum+
06:46
Мобилност Erazum+

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО СТРОИТЕЛСТВО, АРХИТЕКТУРА И ГЕОДЕЗИЯ

„ПРОФ. АРХ. СТЕФАН СТЕФАНОВ”, ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ЩЕ ОСЪЩЕСТВИ МОБИЛНОСТ

 

Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Проф. арх. Стефан Стефанов" - Монтана стартира през 2017 година изпълнението на втори за гимназията двугодишен проект, в областта на уеб дизайна и уеб технологиите, финансиран по Програма ЕРАЗЪМ +“, КД1  „Образователна мобилност за граждани“, сектор „Професионално образование и обучение“.  През 2018 – 2019 година предстои изпълнението на втората проектна година и предвидените в проекта дейности.   

Проектът  2017-1-BG01-KA102-035782 „Бъдещето на уеб дизайна и уеб технологиите” е на стойност 104 592.00 евро, осъществяван в партньорство с WBS TRAINING AG, град Дрезден, Германия.

Основна цел на проекта през двете години е да осъществи мобилност с цел практика на 40 ученици в Дрезден, Германия и да повиши компетенциите на 4-ма учители по професионална подготовка в областта на уеб дизайна и уеб технологиите. Всяка от двете групи ученици ще изпълни триседмична мобилност в периода април – май 2018 г. и март – април 2019 година.

Проектът е насочен към ученици от единадесети и дванадесети клас, обучаващи се в специалност „Системно програмиране“. Задължителен критерий за участие в проекта и мобилността  е владеенето на немски език.

В продължение на три месеца, класираните за участие в проекта ученици ще преминават предварителна професионална подготовка по специалността и ще участват в онлайн езикова подготовка (Online Linguistic Support (OLS)), необходими им за успешното провеждане на мобилността. Онлайн езиковата подготовка е уникална по рода си и достъпна само в онлайн среда. Посредством нея участниците в проекта и програма „Еразъм+“, могат да оценят знанията си по езика за мобилност - немски и ще преминат интерактивен езиков курс, определяйки сами темпото на занятията си.

След провеждане на всяка от мобилностите, ще бъде организиран уъркшоп пред учениците и учителите на Професионалната гимназия.

 

Публикацията отразява единствено възгледите на автора. Европейската комисия и ЦРЧР не носят отговорност за начина, по който представената информация може да бъде използвана.

 

Views: 62 | Added by: jm_69 | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]