Home » 2019 » May » 31 » Имам бизнес идея
04:02
Имам бизнес идея

Сред наградените в онлайн конкурса за млади предприемачи „Имам бизнес идея“ е ученичката Екатерина Илиева от 11-б клас от ПГСАГ „Проф. арх. Стефан Стефанов“ Монтана. Конкурсът е насочен към младежи между 14 и 18 години, а целта бе да провокира и насърчи иновативно и креативно мислене и виждане у младите хора Инициативата е част от общоевропейската кампания „Европа в моя регион“ за 2019 г., а организатор е Мрежата от областни информационни центрове в страната.

Кати представи авторски клип за създаване на екологично соларно зарядно устройство за мобилни телефони. Тя обяснява, че съвременният човек е изцяло свързан с мобилните устройства, затова все по-популярни и масови ще стават екологичните соларни батерии. Нейното видео представлява своеобразен поглед към важната роля, която има човекът – не само на консуматор, но и на пазител на най-ценното – природата.

Наградите на победителите – спийкъри, бяха официално връчени от кмета на гр. Монтана г-н Златко Живков.

На 1 юни 2019 г. победителите от цялата странаще имат възможност да посетят „София Тех Парк“, където на специално организирано за целта събитие ще се запознаят и срещнат с представители на бизнеса, успели да превърнат своята идея в развиваща се инвестиция.

Views: 13 | Added by: jm_69 | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]