Home » 2019 » May » 9 » „ИМАМ БИЗНЕС ИДЕЯ!“
12:54
„ИМАМ БИЗНЕС ИДЕЯ!“

Ученици от  ПГСАГ „Проф. арх. Стефан Стефанов“ се запознаха с условията и изискванията на онлайн конкурса за млади предприемачи „Имам бизнес идея!“. Още по време на презентацията младежите бяха провокирани да покажат иновативност, креативност и логическо мислене и сами да идентифицират конкретни идеи. Интересни за тях се оказаха новостите в областта на спорта, подобряване на образованието и здравеопазването чрез новите технологии и свободното движение на хора. За да участват в конкурса трябва да представят тези и други свои идеи в 2-минутен клип с размер до 25 МБ и да го изпратят на страницата на Областен информационен център – Монтана в социалната мрежа „Фейсбук“ чрез съобщение в Messenger до 12 май 2019 г. Само видеата изпратени по този начин ще могат да бъдат качени от администратора на страницата на специално създаденото за целите на конкурса събитие във „Фейсбук“ – „Имам бизнес идея! – Монтана“. На същото място ще бъде достъпно и публичното гласуване за вече качените клипове от 10:00 часа на 13 май, което ще продължи до 10:00 часа на 23 май.

Окончателните резултати ще бъдат обявени на страницата на събитието „Имам бизнес идея! – Монтана“ във Фейсбук, а официалното награждаване ще е на 28.05.2019 г. от 11.00 ч. в офиса на ОИЦ – Монтана (ул. „Иван Аврамов“ №10, бл. „Аврора“ 3).

Първите 10 участника/клипа от всяка област, събрали най-много харесвания (лайкове), ще бъдат наградени със спийкъри. Двамата участника/клипа от всяка област, събрали най-много харесвания (лайкове) сред първите десет, освен със спийкър, ще имат възможност и да посетят „София Тех Парк“. На специално организирано за целта събитие на 1 юни 2019 г. ще се запознаят и срещнат с представители на бизнеса, успели да превърнат своята идея в развиваща се инвестиция.

Конкурсът се реализира на няколко етапа, като стартът беше даден на 15 април. Насочен е към младежи между 14 и 18 години и целта е да провокира и насърчи иновативно и креативно мислене и виждане. Инициативата е част от общоевропейската кампания „Европа в моя регион“ за 2019 г., а организатор е Мрежата от областни информационни центрове в страната.

ОИЦ – Монтана е част от Мрежата от 27 информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове в България, функциониращи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Views: 18 | Added by: jm_69 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]