Home » 2014 » Ноември » 1 » Ден на народните будители
05:47
Ден на народните будители

1 ноември - Денят на народните будители, е един от най- светлите и най-тачените български празници, защото той е тясно свързан с националната ни история и с просветителските традиции.
Богатото културно минало на родината ни е запазило имената на много дейци- духовници, книжовници, учители, писатели, които основателно можем да наречем народни бутители. Всички те са хора на духа, дали своя принос за съграждането и просперитета на България. Днешният празник е повод да се върнем още веднъж към делото на българските будители и да сведем глава в знак на уважение пред техния духовен подвиг.
Убедена съм, че всички Вие сте техни наследници и продължавате делото, съхранило вечния български дух и непреодолимия стремеж към знание.
Нека на празника да припомним, че в образованието и духовното израстване на младото поколение основна е ролята на училището и на учителя.
Уважаеми колеги, нека всяко Ваше начинание бъде изпълнено с дълбок смисъл, за да се съхрани представата за българския учител като за истинския просветител.
Честит празник!

Views: 763 | Added by: jm_69 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]