Home » 2022 » March » 25 » Деца помагат на деца
16:06
Деца помагат на деца

Ученици и учители от ПГСАКН „Проф. арх. Стефан Стефанов“, гр. Монтана  се включиха в дарителската кампания на Министерството на образованието и науката „Деца помагат на деца“, която се осъществява със съдействието на Българския червен кръст.

Събраните хигиенни материали и  пособия на обща стойност 529.00 лв, бяха предадени от членовете на ученическия съвет в БЧК. Те са предназначени за децата от българските неделни училища в Украйна и техните семейства.

„Виждаме как животът на милиони деца и семейства се преобърна завинаги. Част от тях са принудени да се крият в убежища, мазета, метростанции. Други избягаха от кошмара на войната, оставяйки близки хора в Украйна. Знаем, че нищо не може да върне назад изгубените животи и разбитите мечти, но вярваме, че всички заедно можем да помогнем“ – споделят доброволци от училището.

Ръководството на ПГСАКН - Монтана отправя благодарност към всички, откликнали на призива за помощ – ученическия съвет и класните ръководители, който организираха кампанията, на всички ученици, учители и родители, който дариха и дадоха пример за съпричастност и хуманизъм, за да върнем  усмивките на децата и надеждите за мир на всички!

Views: 50 | Added by: jm_69 | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]