Home » 2017 » Юли » 10 » ДАВАТ ПО 1 МЛН ЛВ ЗА РЕМОНТ НА ЧЕТИРИ ДЪРЖАВНИ УЧИЛИЩА
17:16
ДАВАТ ПО 1 МЛН ЛВ ЗА РЕМОНТ НА ЧЕТИРИ ДЪРЖАВНИ УЧИЛИЩА

Четири държавни  училища в област Монтана ще получат по 1 милион лева за ремонти това лято. Това са ПГСАГ „Проф арх. Стефан. Стефанов”- Монтана, ФСГ„Васил Левски”, ПТГ  „Христо Ботев”  и и  Професионалната гимназия по транспорт във Владимирово, съобщи депутатът  Дилян Димитров.

До 20 август трябва да бъде сформиран екип във всяко населено  място с училище, който да работи по задържането на децата в училище.  В екипа ще участват представители на местната власт, социалните служби и полицията.  Екипите ще посещават родителите, за да се открият причините за отсъствието на учениците.

Социалните служби ще правят оценка на риска и ще определят мерки, с които трябва да се подкрепи семейството. Ако проблемите са от друго естество и детето не се намира в дома си, тогава полицията ще се намеси.

Военното обучение в училищата ще бъде разширено – от петте часа сега, на 15-20 часа. Увеличените часове ще включват умения за боравене с оръжие, реакция при терористична или военна операция и оказване на първа помощ.

Views: 249 | Added by: jm_69 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]