Home » 2019 » March » 31 » Часът на Земята
05:11
Часът на Земята

Отбелязваме Часа на земята с акустичен концерт и изкачване на Черни връх

Днес е Часът на Земята, най-мащабната природозащитна инициатива в света. Тя се провежда винаги в последната събота на март от 20:30 до 21:30 ч., напомнят от WWF. През тези 60 минути милиони хора по целия свят символично гасят осветлението в домовете си, а знакови сгради притъмняват фасадите си. Кулминацията на проявата в България ще бъде акустичният концерт пред Народния театър "Иван Вазов" от 20:30 до 21:30 ч. Софиянци и гостите на столицата са поканени на традиционното проследяване на изгасяването на осветлението и съпътстващото огнено шоу. Мотото на инициативата и през тази година е "Свържи се с природата".

Часът на Земята традиционно акцентира върху връзката с природата, която прави живота ни възможен. По-данни на доклада "Жива планета", природната среда ни осигурява услуги на стойност 125 трилиона долара годишно, които сме свикнали да приемаме за даденост. Сред тях са жизнено важният достъп до въздух, прясна вода, храна, енергия и лекарства. Не на последно място природата ни предоставя и среда за почивка и приятни разходки.

Часът без електричество е символичен призив за отговорно отношение към ресурсите на планетата, за по-устойчиво бъдеще. Този жест е знак за това какво влияние могат да имат малките постъпки върху нашата планета.

 

Views: 19 | Added by: jm_69 | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]